Formule 1

Maserati in de spotlights met de Ghibli en vlaggenschip Quattroporte

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2015 13:59

Maserati is een legendarische naam in de autosport; van Formula 1 en Sportscars tot aan GT-racing. Maserati was met succes actie in de F1 in de 40er, 50er en 60er jaren van de vorige eeuw. Het leverde het Formule 1 fabrieksteam negen Grand Prix-zeges en één wereldtitel Formule 1 voor Juan Manuel Fangio op. Maar het Italiaanse merk doet meer. Maserati kan bogen op een langdurige samenwerking met de wereld van het witte doek, waarop inmiddels al vele films te zien waren waarin de drietandmodellen schitterden. De eerste was chronologisch gezien 'Cronaca di un amore' (een liefdesverhaal), de film uit 1950 die werd geregisseerd door Michelangelo Antonioni. Hoofdrollen waren weggelegd voor de prachtige Lucia Bosè en de vergelijkbaar elegante Maserati A6 1500, de eerste granturismo uit het Huis met de Drietand. Meer recente filmproducties waarin een Maserati een voorname rol innam, zijn de Amerikaanse film 'Ocean's Thirteen' en de Franse productie 'The Intouchables', waarin Maserati in beide gevallen vertegenwoordigd werd door de Quattroporte. In de film 'Limitless' vertolkten Robert De Niro, Bradley Cooper en een Maserati GranTurismo de hoofdrollen. Door de jaren heen hebben vele acteurs op het grote scherm plaatsgenomen achter het stuur van een Maserati, waaronder Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Kirk Douglas, Glen Ford, Rock Hudson, David Niven, Peters Sellers en Alain Delon.


Tijdens het EYE Filmbal, op donderdag 2 april aanstaande bij EYE in Amsterdam, is één van de hoofdrollen van de avond aan Maserati voorbehouden. EYE en Maserati hebben recent een samenwerking gesloten die Maserati tot official car partner van het EYE Filmbal maakt. Waarmee het beroemde merk met de drietand ook in ons land een passende invulling geeft aan de nauwe en langdurige betrokkenheid van Maserati bij de internationale filmwereld.

Tijdens het EYE Filmbal op 2 april aanstaande wordt de winnaar van de EYE Prize bekendgemaakt, de jaarlijkse kunstprijs die wordt uitgereikt aan een kunstenaar die zich met zijn of haar oeuvre begeeft op het grensvlak tussen kunst en film. Tijdens het Filmbal geven bekende namen uit de cinemawereld, politici en captains of industry acte de présence.

Maserati en film – een samenwerking sinds 1950
Acterend als official car partner van het EYE Filmbal vervoert Maserati prominente gasten van de avond in de luxueuze, stijlvolle sedans van het merk: de Ghibli en Quattroporte. Daarmee benadrukt Maserati ook in Nederland de nauwe betrokkenheid van het merk bij de internationale filmwereld, na de afgelopen jaren een vergelijkbare rol op zich te hebben genomen tijdens de internationale filmfestivals van onder andere Venetië, Turijn en Taormina. Maserati en EYE werkten enkele jaren geleden overigens al eerder samen tijdens de internationale fotoshoot van de Maserati Ghibli die in Nederland plaatsvond, deels met het museumgebouw van EYE in Amsterdam als setting.


Ghibli en Quattroporte in de spotlights
Tijdens het EYE Filmbal richt Maserati in haar rol als official car partner de spotlights op de Ghibli en Quattroporte. De Ghibli is Maserati's premium middenklasse sedan die het rijke gevoel van Maserati rijden al mogelijk maakt vanaf EUR 82.013. Qua motorisering is de Ghibli er naar wens met een 3.0 V6 turbodiesel (275 pk) of met een keuze uit twee versies van de 3.0 V6 biturbo benzinemotor (330 pk en 410 pk).

De Quattroporte is Maserati's vlaggenschip en vertegenwoordigt het merk in de klasse van de absolute toplimousines. Naast twee versies van de 3.0 V6 biturbo benzinemotor (330 pk en 410 pk) en een uiterst potente 3.8 V8 biturbo met 530 pk is ook de Quattroporte leverbaar met de 275 pk sterke 3.0 V6 turbodiesel. Met deze krachtbron als basis is de Maserati Quattroporte er vanaf EUR 113.285.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS