Formule 1

Mark Webber ziet ander beleid bij Red Bull: "Je hoed afnemen voor Helmut Marko"

Uitgegeven door Bart • 13 januari 2018 08:15 • Print artikel

De plotselinge terugkeer van Brendon Hartley vorig jaar bij het team van Toro Rosso is een nieuwe denkwijze in het Red Bull-opleidingsprogramma. Dat zegt voormalig Red Bull-coureur Mark Webber op Motorsport-Total.com. De Nieuw-Zeelander werd in 2010 uit het Red Bull-programma gezet, maar keerde in 2017 weer terug. "Zo'n stap was eerder nooit mogelijk", aldus Webber.

Brendon Hartley


"Red Bull heeft het beleid iets losgelaten", zegt Webber die zich voor zijn teamgenoot in het LPM1-programma van Porsche hard maakte. "Het beleid is niet meer zo strak als voorheen. Zo'n tweede kans had Brendon eerder nooit gekregen. Daarvoor moet je ook je hoed afnemen voor Helmut Marko. Ik zie dat alleen maar positief."

De coureur die negen Grand Prix-overwinningen voor Red Bull behaalde, vindt dat Hartley de kans zelf afgedwongen heeft. "Brendon heeft ook aangegeven dat hij er in zijn jonge jaren niet klaar voor was. In andere klassen kun je met puur racetalent voorin meedraaien, maar dat gaat in de Formule 1 niet. Je moet veel meer kennis hebben, goede analyses doen en met veel mensen samenwerken. Vergelijk het maar met een chefkok in een sterrenrestaurant. Die moet ook vele gerechten en ingrediŽnten beheersen in plaats van ťťn of twee."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS