Formule 1

Mark Webber houdt zijn hart vast, dat Fernando Alonso zich niet over de kop werkt

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 11:07 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Mark Webber hoopt dat het rijden van de LMP1 in het FIA World Endurance Championship met Toyota, Fernando Alonso niet te veel opbrandt om goed te presteren in de Formule 1. De Spanjaard werd recent door het Japanse merk aangekondigd voor het komende seizoen, waarin ook de 24 uur van Le Mans gereden wordt. De AustraliŽr hoopt dat zijn vriend niet te veel afgeleid wordt, nu McLaren terug wil komen naar de top met motorenleverancier Renault.

Formule 1 2018 Fernando Alonso


"Ik vond de Indy 500 een gaaf idee", zei Webber tegen het Engelse Autosport. "Blijkbaar schaamden ze zich enorm vorig jaar. Hopelijk zijn ze dit jaar wat meer competitief. Ik hoop gewoon dat de afleiding van door alle categorieŽn, er niet voor gaat zorgen dat hij de kansen mist voor echt goede resultaten in de Formule 1, omdat hij overal zijn energie insteekt."

"Voor hem is het rijden van Le Mans fantastisch, hij gaat er echt van genieten. Hij gaat van het geheel genieten", voegde de voormalig Porsche-coureur er aan toe. Met Daytona erbij kan Alonso dit jaar mogelijk tijdens 26 evenementen in actie komen. Er staan sowieso 21 F1-races gepland en vier FIA WEC-races. Daar kan Fuji nog bijkomen in de FIA WEC, wanneer deze in verband met een samenloop met de Grand Prix van Amerika verplaatst wordt.

"Hij is zeker een racer", zei Webber. "Hij grijpt iedere kans om te racen. Dat was drie of vier jaar geleden niet mogelijk, het was gewoon geen gemeengoed. Met minder testen tegenwoordig in de F1, is hij duidelijk niet minder competitief. Maar hij had deze stap naar andere series zeker niet gedaan als hij zou strijden om een wereldkampioenschap. Hij brengt niet zoveel tijd door in de simulator bij McLaren, of zoiets. Hij is een old-school-coureur, instappen en rijden. En dat is wat we allemaal in hem bewonderen."

Vergeet hem niet! Nog maar 1 dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS