Formule 1

Mario Andretti ziet de sprankeling bij Alonso: "Wat zijn specialiteit is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 mei 2017 15:43

INDIANAPOLIS - Mario Andretti ziet dezelfde sprankeling bij Fernando Alonso die ook hem dreef toen hij nog racete en gelooft dat de coureur een serieuze kandidaat is voor de overwinning tijdens de Indianapolis 500. Waar Graham Hill de enige coureur is die de triple crown heeft gewonnen, is Andretti de enige die het wereldkampioenschap Formule 1, de Indy 500 en de Daytona 500 heef gewonnen.

Mario Andretti Indianapolis 500


“Ik omarmde de uitdagingen, dat is waarom ik zo nieuwsgierig was”, zei de Amerikaan tegenover Reuters. “Sommige coureurs waren erg blij om te specialiseren, ik niet. Ik zie diezelfde sprankeling bij Alonso. Ik prijs hem dat hij dit doet. Ik weet hoe hij zich voelt.”

Ondanks dat de coureur inmiddels 42 GP’s en 2 wereldkampioenschappen gewonnen heeft, moest hij toch de rookietest in op de Indianpolis Motor Speedway. “Hier heb je een constante hoge snelheid op een super speedway en het is ongelofelijk anders dan wat zijn specialiteit is, wat eigenlijk wegracen is”, voegt Andretti daar aan toe. “Het is niet dat hij onbekend is met 220 mijl per uur, maar wel dat hij door bochten gaat met 220 mijl per uur plus. Dat deel is waarmee hij waarschijnlijk moet leren omgaan, leren hoe het te benaderen.” De Spanjaard kwam al snel op snelheid en reed een snelste ronde van 222,548 mijl per uur.

Andretti zegt dat er echter nog veel te leren is. “Als je dicht bij de kwalificatie komt, dan wordt het meer flirten met de limiet van de auto. Dat is wanneer het precair wordt”, aldus de Amerikaan. “Dat is wanneer je moet zorgen dat je niet te bang wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS