Formule 1

Marcus Ericsson als een kip zonder kop: "Het ziet er erger uit dan het is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 september 2016 20:50

Marcus Ericsson is gevloerd door een kip. De Formule 1-coureur was aan het trainen op de fiets toen deze kip de weg overstak. Er was geen ontwijken, maar aan toch zegt de Sauber F1-coureur dat het hem niet gaat weerhouden om te starten tijdens de Grand Prix van Maleisië.


De coureur en zijn trainer waren aan het fietsen toen hij letterlijk tegen de kip reed en geblesseerd raakte. “We waren eruit op de fiets en toen we door een bocht kwamen was er een grote kip, die eigenlijk van de weg af had moeten rennen", vertelde Marcus Ericsson tegen SBS Australië over het incident.

"Ik ging voluit op mijn fiets, lag laag op de fiets, kwam door de bocht en klapte op de kip.” De Zweed reed met een snelheid van 45 km/u en had een zware val. Toch hield de Sauber-coureur er geen grote verwondingen aan over en kan dus racen tijdens de wedstrijd op Sepang. “Het ziet er erger uit dan het is”, zo vertelt Marcus Ericsson met zijn ellebogen ingepakt in het verband, “Het is voorzorg om geen infecties of iets dergelijks te krijgen. Er is geen pijn. En de kip? De kip bleef rennen. Ik weet niet wat deze kippen in Thailand geven, maar het was een taaie.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS