Formule 1

Manor vraagt faillissement aan: Esteban Gutierrez kiest eieren voor zijn geld

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 januari 2017 07:03 • Print artikel

Esteban Gutierrez neemt deel aan de Formule E in zijn thuisrace in Mexico stad. De promotors van het evenement bevestigen dit. De voormalig Haas F1 coureur zal meedoen aan de verkorte versie van deze Mexicaanse Grand Prix, de race zal plaatsvinden op 1 april. Gutierrez is de enige lokale coureur voor de startopstelling op het Autodromo Hermanos Rodriguez, er is nog niet bekend voor wie hij rijd.

F1 Haas F1 Esteban Gutierrez

De race zal niet samenvallen met de Formule 1 races. De Grand Prix van Australië staat voor 26 maart op de kalender gevolgd door de Grand Prix van China op 9 april. Het is wel een sterke indicatie dat Gutierrez zijn opties bekijkt buiten het racen in de F1. Op het einde van seizoen 2016 werd hij gedropped door Haas. Zoals het er nu uitziet heeft de Mexicaan geen stoeltje in de F1 dit jaar. De overgebleven stoeltjes bij Mercedes AMG Petronas Formula One en Sauber F1 worden naar alle waarschijnlijkheid gevuld door respectievelijk Valtteri Bottas en Pascal Wehrlein.

Alleen het team van Manor zou nog twee lege plaatsen hebben, echter die kans is zeer miniem. Afgelopen week werd bekend dat de eigenaren van Manor faillissement aanvragen. Gutierrez maakte zijn debuut in de F1 bij het team van Sauber in 2013, maar hij werd ontslagen na twee seizoenen. Nadat hij bij Scuderia Ferrari aan de slag ging als testcoureur maakte hij zijn comeback het afgelopen seizoen.
Kevin Magnussen is de huidige vervanger voor Gutierrez bij Haas voor 2017.

De laatste dag! Heb je al een lot voor de Staatsloterij van 10 januari?


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS