Formule 1

Machtsspelletjes in de Formule 1? FIA waarschuwt Liberty Media: "FIA heeft altijd laatste.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2017 09:13

Liberty Media heeft dan de Formule 1 overgenomen en Ross Brawn aangesteld om een spektakel van de sport te maken. FIA-president Jean Todt maakt duidelijk dat het de FIA is die de regels blijft maken voor de hoogste klasse in de autosport.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“Ik ben blij dat de Liberty-mensen denken over de toekomst”, aldus de Fransman tegen Auto Motor und Sport. “Ik ben bereid om naar hun gedachten over de regels te luisteren. Zoals ik input vanaf elke kant respecteer, maar uiteindelijk blijft de laatste verantwoordelijkheid altijd in handen van de FIA.” Ondanks dat de nieuwe regels net zijn ingevoerd, wordt er al weer gedacht over deze. De auto’s zien er agressiever uit, maar toch kan het spektakel schade leiden onder een tekort aan inhaalacties en één-stop-strategieën. Het is een probleem dat Todt ook onderkent.

“De auto’s zijn spectaculairder en sneller”, reageerde de FIA-president. “Maar ik maak me zorgen over het racen en de gaten tussen de teams. Hoe mooi het ook is dat Mercedes een opponent heeft in Ferrari. Het gat van twee seconden van het middenveld naar de top is te groot. Een ander ding wat me verraste was dat ons een verbetering tot vijf seconden was beloofd, maar de pole was slechts 1,7 seconden onder de tijd van vorig jaar. Misschien ligt dit aan het circuit.” De regels worden dan ook besproken, waaronder ook goedkopere, simpelere en luidruchtigere motoren om de mensen langs de baan tevreden te stellen. Maar volgens Todt is de klasse wel gezond.

“Je vraag stelt dat we praten over een stervende sport”, reageerde de president. “De organisatie in Melbourne verkocht 300.000 kaarten, waar het er vorig jaar slechts 220.000 waren. Het is mediacenter zit ook vol, dus er is hier geen crisis. Waarom zien we alleen het negatieve? Laten we pas na een paar races een beoordeling doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS