Formule 1

Maar liefst 431 minder inhaalacties in de Formule 1: waar ligt dat aan? "Het probleem is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2018 08:10 • Print artikel

In 2017 daalde het aantal inhaalacties in de Formule 1 met maar liefst 41%. Natuurlijk kunnen wij Nederlanders zeggen dat een van de oorzaken daarvan is dat Max Verstappen zoveel pech met zijn Red Bull had. Als de 20-jarige Verstappen niet zoveel was uitgevallen, had hij vast meer inhaalacties op zijn naam geschreven, kunnen we met absoluut chauvinisme zeggen. Volgens wedstrijdleider Charly Whiting ligt de schuld bij de teams.

Formule 1 2018 Max Verstappen

Dit jaar werden de auto’s behoorlijk aangepast. De banden werden breder, maar de aerodynamica werd behoorlijk aangepast. Daardoor zien de auto’s er agressiever uit en konden ze sneller door de bochten. Het aantal inhaalacties waren er echter 431 minder dan in 2016. In theorie wordt dit veroorzaakt door het feit dat de auto’s meer vuile lucht creëren. Een standpunt waar de wedstrijdleider niet in mee wil gaan.

“Ik denk dat close racing niet het probleem is en ik denk niet dat de auto’s het probleem zijn”, zegt de Brit tegen de New York Times. “Het grootste probleem dat we dit jaar hadden, is duidelijk dat de drie grote teams, als je het zo wilt zeggen, Mercedes, Ferrari en Red Bull significant sneller waren dan de rest. Ik denk niet dat het racen slecht was, het is gewoon dat sommigen significant beter werk hebben geleverd dan anderen, wat niets nieuws is in de Formule 1.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS