Formule 1

Maakt Aston Martin haar rentree in de Formule 1 via het Force India F1 Team?

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2015 03:12

Lange tijd gingen de geruchten dat de naam Aston Martin in de Formule 1 zou komen, maar langzaam verdwenen de verhalen weer. Het lijkt er nu dan toch van te komen dat in 2016 het Britse merk op de grid staat en daarmee, na de jaren 1959 en 1960, in de hoogste klasse van de autosport terugkeert.



Aston Martin wil aanwezig zijn in de Formule 1 om het op te nemen tegen de sportieve rivalen Ferrari en McLaren. Eerder werd gesproken over een samenwerking met Red Bull, maar later werden de namen van Williams en Force India genoemd. Nu lijkt Aston Martin alsnog in zee te gaan met Force India.

Het gerucht gaat dat de naam van het team gaat veranderen en dat er samenwerking gaat komen op het gebied van R&D, om zodoende de kennis naar de straatauto’s te brengen. Motorenleverancier Mercedes, die een aandeel houdt van 5% in het Britse merk, zou inmiddels haar toestemming gegeven hebben.

Wanneer teameigenaar Vijay Mallya door het Engelse Autosport naar de geruchten wordt gevraagd, reageert de Indiër: “Wanneer morgen iemand komt en een goed bedrag voor het titelsponsorschap biedt, verander ik de teamnaam. Het is prematuur om er nu over te praten, maar we praten. Niets is gedaan tot het is gedaan. Ik tel mijn schapen niet voor ze op het droge zijn”

“We hebben een aantal discussies over 2016 en verder met zowel onze huidige als nieuwe partners om te zien wat de commerciële waarde is in een relatie met Force India. Wanneer het juiste moment is, maken we een gepaste aankondiging met onze commerciële partners. De toekomst blijft mooi voor het team.”, aldus een woordvoerder van het team.

Wanneer Force India haar naam wil wijzigen moet zij toestemming krijgen van de commerciële rechtenhouder van de F1, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit te zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS