Formule 1

LINE-UP: Mercedes moet in test Hongarije andere coureur inzetten dan in Bahrein

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 april 2017 15:51

MANAMA - Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari hebben met het oog op de aanstaande in-season-test in Bahrein komende week na de Grand Prix op het Bahrain International Circuit hun line-up vrijgegeven. De Formule 1-teams blijven in Bahrein waar de eerste van de twee in-season-testsessies aanstaande dinsdag en donderdag plaatsvinden.

Formule 1 2017 Mercedes AGM Petronas


Mercedes heeft voor de eerste dag Lewis Hamilton op de planning staan, Valtteri Bottas neemt het de volgende dag van hem over. Hierdoor moet de renstal een andere coureur dan Hamilton of Bottas inzetten voor de testen in Hongarije. Volgens de regels van de FIA moeten teams jonge coureurs die minder dan drie Grands Prix hebben gereden inzetten tijdens één van de vier testdagen.

Scuderia Ferrari zet Sebastian Vettel en reservecoureur Antonio Giovinazzi in voor de dinsdag. Vettel neemt de woensdag voor zijn rekening. Giovinazzi, die een zeer goede indruk maakte tijdens de Grand Prix van Australië als invaller voor Sauber F1 na het uitvallen van Pascal Wehrlein door een rugblessure, krijgt zo nog meer tracktime.

Voor Mclaren-Honda, dat de line-up al eerder deze week had vrijgaf, zullen Stoffel Vandoorne en testcoureur van het team Oliver Turvey de honneurs waarnemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS