Formule 1

Lewis over Max: "Hopelijk kunnen we het snel achter ons laten en weer gaan racen"

Uitgegeven door Bart • 13 april 2018 05:21 • Print artikel

In aanloop naar de Grand Prix van China was er maar één gespreksonderwerp dat de boventoon voerde. Niet het komende raceweekend stond centraal, maar de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton afgelopen zondag bij de race in Bahrein. De Red Bull-coureur was aangewezen voor de persconferentie, de Brit hield later een kort persmoment. Ondertussen schudde hij bij het uitdelen van handtekeningen wel de hand van de Nederland en bood de wereldkampioen zijn excuses aan voor de gang van zaken in Bahrein.

Verstappen Hamilton


Verstappen opende door te stellen dat hij in zijn ogen niks verkeerd gedaan had. “Het is altijd makkelijk om de jongere coureur de schuld te geven”, was zijn conclusie tijdens de persconferentie. “Deze incidenten kunnen gebeuren. Ik zie geen enkele reden om mijn stijl aan te passen. Ik snap niet waarom iedereen er zo’n ophef over maakt. Deze dingen gebeuren op een circuit.”

Hamilton kreeg de vraag of hij in de toekomst anders gaat racen als hij met Max Verstappen om een positie vecht. “I don’t think so”, was zijn korte reactie. “Ik heb veel respect voor Max en dat heb ik voor het seizoen ook gezegd. Hij heeft de potentie om wereldkampioen te worden. Hij heeft veel talent, maar het is een leerproces waar hij in zit. Zeker om met de druk van een topteam om te gaan.”

Hamilton wilde niet zeggen wie er fout zat in Bahrein. “Het draait om respect. Belangrijker nog is dat ik als oudere coureur naar hem toe ging. Ik heb mijn excuses aangeboden. Wat zijn reactie was, weet ik niet, want er was een hoop lawaai. Hopelijk kunnen we het snel achter ons laten en weer gaan racen.”

Speel mee met het Chinese Grand Prix Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS