Formule 1

Lewis Hamilton wint in Duitsland; Max Verstappen derde achter Ricciardo! +UITSLAG

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 31 juli 2016 13:45

HOCKENHEIM - Op zaterdag verprutste hij misschien zijn kwalificatie, maar op zondag was Lewis Hamilton duidelijk de sterkste man. De leider in het wereldkampioenschap won de Grand Prix van Duitsland, Daniel Ricciardo eindigde als tweede, voor Red Bull Racing-teamgenoot Max Verstappen. Nico Rosberg verpestte zijn start en eindigde als vierde, nadat hij vanaf de eerste plek was begonnen.


Het plan van Rosberg was om vandaag als leider in het WK de Hockenheimring te verlaten, maar meteen bij de start werd het duidelijk dat dit heel lastig ging worden. De Duitser stond te malen bij de start en zag Hamilton, Verstappen en Ricciardo voorbij komen. Vooral Verstappen kende een geweldige start. Rosberg probeerde daarna de Red Bull Racing-mannen voorbij te komen, maar daar slaagde hij niet in.



Verstappen wist lange tijd Ricciardo en Rosberg achter zich te houden. Na de tweede pitstop kreeg de eenvoudig Grand Prix-winnaar het even lastig. Rosberg ging meteen voorbij aan de Nederlander, maar dwong hem daarbij buiten de baan. Nico kreeg daar onmiddellijk een vijf-seconden-penalty voor, die hij moest inlossen bij zijn volgende pitstop. Daardoor verloor hij meteen de goedgemaakte plekken aan Ricciardo en Verstappen. De Australiër ging zijn teamgenoot halverwege de race voorbij, doordat hij op dat moment de snellere banden had.

Dreiging van achteren was er niet voor Mercedes en Red Bull. De Ferrari's hebben op dit moment duidelijk de snelheid niet om te vechten voor de overwinningen. Nico Hülkenberg eindigde knap als zevende, maar verrassender was de achtste plaats van Jenson Button. De McLaren rijder pakte in de laatste ronde een positie ten gunste van Williams rijder Valtteri Bottas.


Door zijn overwinning heeft Hamilton nu een gezonde voorsprong op Nico Rosberg in het kampioenschap. Door de tweede en derde plaats van Red Bull zijn de Oostenrijkers wel voorbij gegaan aan Ferrari.

De volgende race is over vier weken op het circuit van Spa-Francorchamps.




De volgende race in de Formule 1, is die van Spa-Francorchamps! Wil je daar heen? Bekijk hier de informatie van de tickets en tribunekaarten bij de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!
Informatie Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS