Formule 1

Lewis Hamilton wint het niet alleen op de baan, want de crew van Mercedes is ook supersnel

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 september 2017 15:02 • Print artikel

Met twee overwinningen uit twee races inclusief een één-tweetje in Italië, is de tweede helft van het Formule 1 seizoen 2017 beter begonnen voor Mercedes dan men verwacht. Deze dominantie van de Zilverpijlen wordt nog eens onderstreept in de pitstraat waar het team ook goed presteert.

Formule 1 2017 Pitstops

Lewis Hamilton mag dan de snelste zijn in de kwalificaties, maar tijdens de race in Spa was er weinig wat hem scheidde van titelrivaal Sebastian Vettel. Beide coureurs leken vastgelijmd aan elkaar tijdens de Belgische Grand Prix. "Hij zat te wachten tot kn een fout zou maken", zei Hamilton op de officiële Formule 1 website. "Dat heb ik nooit gedaan". Buiten de coureur deed zijn team dat ook niet. Onder de druk om hun rijder aan de leiding te houden wisselde de crew de banden van de Brit in de snelste tijd van 2,35 seconden. Dit was 0,15 seconden sneller dan de beste tijd die de rivalen van de Scuderia noteerden voor Vettel's auto. In een race waar het zo kort op elkaar ligt, zijn dit wel details die het verschil uitmaken.

Ook in Italië was de pitcrew van de Zilverpijlen weer in topvorm. Het team spiegelde hun één-twee positie op de baan met de prestaties tijdens de pitstops. Met deze prestatie heeft het team een substantieel verschil in punten voorafgaand aan de zomerpauze omgezet in een voordeel. Mede door het uitblijven van een top tien tijd van Williams Martini Racing voor de tweede keer dit jaar.

Formule 1 2017 Pitstops


Haas F1 is het andere team dat veel vooruitgang boekte in het klassement. Het Amerikaanse team stipt hun sterke pitstops nog eens aan door al twee races achter elkaar een toptien tijd neer te zetten. Hierdoor komt het team binnen de zeventien punten grens van Sahara Force India die op de zesde plaats staat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS