Formule 1

Lewis Hamilton wil moeilijkere circuits: "Natuurlijk wil je niet crashen, maar als je buiten de baan gaat.."

Uitgegeven door Bart • 14 januari 2018 19:13 • Print artikel

De Formule 1-bazen denken er over na hoe ze de sport aantrekkelijker kunnen maken. Een doodsaaie race als in Abu Dhabi is niet voor herhaling vatbaar. Lewis Hamilton mengt zich in de discussie en vindt dat de circuits uitdagender moeten worden voor de coureurs. "De FIA doet het geweldig, maar we moeten van die uitloopstroken in de bochten af."

Lewis Hamilton


"Eigenlijk zou het niet moeten kunnen dat je bochten kunt afsnijden", zei zegt Hamilton tegen het Engelse Autosport. "Ik hou van de oude situatie. Natuurlijk wil je niet crashen, maar als je buiten de baan gaat, zou je tijd moeten verliezen. Nu kun je een bocht benaderen met meer risico. Als je vijf procent te ver naar buiten gaat, kun je meteen op de baan terugkeren. Ik hou daar niet van."

Hamilton vergelijkt het met zijn eerste jaren in de singleseaters op bijvoorbeeld Oulton Park en Donington. "De Donington Old Hairpin was een nachtmerrie. Daar moet je echt de downforce gebruiken. Als je daar de bocht omhoog nam, zag je de witte lijn niet eens. Net buiten die lijn begon het grind en kon je zo naast de baan staan. Die bocht is moeilijker dan iedere bocht in de Formule 1."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS