Formule 1

Lewis Hamilton wil iets recht zetten: "De waarheid is dat het niet Niki was, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 11:19 • Print artikel

SAO PAULO - Lewis Hamilton heeft wat rechtgezet over hoe hij bij het Formule 1-team van Mercedes gekomen is. De Brit reed voorheen voor McLaren dat hem ook in de juniorklassen steunde, en stapte in 2013 over naar het team uit Brackley. In de paddock gaan verhalen dat het Niki Lauda was die hem laat op de avond in een hotelkamer overtuigde de stap te maken. Dat is volgens de kersverse wereldkampioen niet waar.

Lewis Hamiton Mercedes Grand Prix Brazilië


“Ik hou van Niki en ik heb een goede relatie met hem”, zegt de Mercedes-coureur tegen het Braziliaanse Globo. “Maar de waarheid is dat het niet Niki was die me overtuigde naar Mercedes te gaan. Het was Ross Brawn. Hij kwam naar het huis van mijn moeder, we hadden thee in de keuken en ik dacht: “Waarom wil de gast die jongens als Schumacher leiding geeft, mij in zijn team hebben? Het was niet logisch.”

“Dat was de dag dat hij me overtuigde naar Mercedes te gaan”, voegt de Brit eraan toe. De rest is historie, want de coureur haalde drie titels binnen met de Duitse automobielfabrikant. “De vraag is nu hoelang ik mij nog aan deze sport wil wijden”, aldus Hamilton. “Ik weet dat het niet veel langer is, omdat ik ook andere dingen wil doen, zoals een familie stichten en dat soort zaken. Er zijn ook andere uitdagingen voor me.”Ziggo Zakelijk: Connect ZZP
Voor elk type ZZP’er heeft Ziggo Zakelijk een product op maat. Of je nu veel online bent, of vooral belt. Stel zelf de ideale mix van de producten samen. Ziggo Zakelijk nu 6 maanden 50% korting. Tijd om bij te komen van het harde werken? Ontspan dan even met digitale tv, want ook als zakelijke klant beschik je natuurlijk over digitale tv van Ziggo en over de Formule 1-uitzendingen.

Vraag HIER vrijblijvend informatie: Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS