Formule 1

Lewis Hamilton twijfelt of Mercedes Ferrari aankan: "Ze zullen morgen waarschijnlijk hetzelfde doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 09:04 • Print artikel

SHNAGHAI - Lewis Hamilton betwijfelt of Mercedes Ferrari kan uitdagen tijdens de Grand Prix van China. De Italiaanse renstal reed tijdens de kwalificatie naar de eerste twee plaatsen, terwijl Hamilton en zijn teamgenoot bij Mercedes Valtteri Bottas genoegen moesten nemen met een plaats op de tweede startij.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix China


Bottas, de snelste van de twee Mercedes-coureurs,gaf meer dan een halve seconde toe op polesitter Sebastian Vettel. Hamilton gaf bijna zes tienden van een seconde toe en was slechts 0,003 seconde sneller dan vorig jaar, toen hij de poleposition greep. "Gelukkig staat dit circuit in de top drie van de gemakkelijkste circuits om in te halen - maar de Ferrari's zijn te snel op de rechte stukken", zei Hamilton tegen Sky Sports. "Het zal interessant worden. Het is morgen een stuk warmer, dus het zal een uitdaging zijn om ze kunnen bijhouden."

Hoewel Mercedes zowel in Australië als in Bahrein een hoog tempo reed en aantoonbaar sneller was dan Ferrari - al won Vettel beide races - zal Ferrari volgens de Brit in China hetzelfde doen. "We waren sneller dan hen in de laatste race, maar ze waren in staat om bij ons in de buurt te blijven en ze zullen morgen waarschijnlijk hetzelfde doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS