Formule 1

Lewis Hamilton over zijn pensioen; de coureur noemt voor het eerst een termijn

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2018 19:45

Lewis Hamilton heeft inmiddels vier wereldtitels Formule 1 en wil daar graag nog een aan toevoegen. De Mercedes-coureur is inmiddels de 30 gepasseerd en de vraag is dan ook hoelang hij wil doorgaan. Een vraag die geregeld aan bod komt, het is nu dat de coureur een termijn uitspreekt waaraan hij denkt.

Formule 1 2018 Mercedes


"Ik wil niet te vroeg stoppen, ik wil niet vroegtijdig stoppen, dat is zeker, maar ik weet niet echt wat mijn moment is", zegt Hamilton tegen US News. "Ik kan waarschijnlijk blijven tot ik veertig ben als ik wil, maar ik denk niet dat ik dat ga doen. Ik kan nog één à twee jaar blijven, maar heb ik die opwinding over twee jaar nog wel die ik nu heb om een volgend seizoen in te gaan? Ik kan het je echt niet vertellen."

Het praten van de viervoudig wereldkampioen over zijn pensioen, komt op het moment dat er een nog een nieuw contract getekend moet worden. Toch verwacht de coureur dat hij voor het einde van het seizoen een nieuw contract tekent, terwijl hij op zoek gaat naar zijn vijfde wereldtitel. Dat terwijl McLaren en Red Bull interesse in de coureur hebben getoond. De kans is klein dat deze teams de Brit binnenhalen, want zowel Hamilton als Mercedes-teambaas Toto Wolff willen graag met elkaar verder.

"We spraken er over tijdens de winter en ik had zoiets van ik ga er op terugkomen en toen hebben we het weer opgepakt en ik had zoiets van ik ga er op terugkomen. Het heeft op het moment niet echt mijn prioriteit", zegt de coureur tegen de Associates Press. "Ik ben echt super ontspannen, ik voel geen druk van het team, ik voel in mijzelf geen druk. Ik wil zo door gaan met racen, dus moet ik op een gegeven moment een contract tekenen, maar ik ga het zeker niet doen als mensen willen dat ik het ga doen. Ik doe het wanneer het moment daar is."

Ziggo zendt in Nederland de Formule 1 Grands Prix uit. Wil je Max Verstappen ook volgen? Kijk dan eens naar het voordelige pakket: Ziggo Alles-in-1 + Gratis Formule 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS