Formule 1

Lewis Hamilton onaantastbaar: "Toch was het een zware race"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 15 maart 2015 14:46

MELBOURNE - Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is zijn 2015 F1 seizoen ijzersterk begonnen. De Brit startte in zijn Mercedes W06 de 58 ronden tellende Grand Prix van Australië vanaf pole, leidde van start tot finish om uiteindelijk met ruim een seconde voorsprong over de finish te komen.



"Het is ongelofelijk, echt, wat dit team heeft gedaan", aldus de tweevoudig wereldkampioen na afloop van de openingsrace Down Under. "Het is een geweldig gevoel om het seizoen zo te beginnen zoals we vorig jaar zijn geëindigd en de bolide is gewoon geweldig, dus dank aan het team. Toch was het een zware race omdat Nico de hele tijd erg snel was. Het ging om het managen van de brandstof en tevens de banden, te kijken hoe lang we er mee konden racen. Toen ik een gat van twee seconde had opgebouwd ging het er om dat vast te houden. Maar toen Nico de druk opvoerde was het zwaar. Hij reed erg goed en het is een geweldig resultaat voor het team om het seizoen te starten met een 1-2."

"Het is ook goed om Ferrari weer op het podium te zien. Ik denk dat ze een grote stap hebben gemaakt, dus ik kijk uit naar goede gevechten met hen dit jaar op een bepaald moment en we kunnen niet achterover leunen. Om eerlijk te zijn, het podium was geweldig. Ik kan niet geloven dat ik daar stond met de Terminator. Maar we hebben een hoop geleerd dit weekend en er zal een hoop te analyseren zijn voor Maleisië. Hopelijk kunnen we manieren vinden om te verbeteren. Dat we vandaag dat gat hadden, betekent niet was we nu kunnen gaan cruisen. Er is nog een lange weg te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS