Formule 1

Lewis Hamilton nodigt Billy Monger uit en voorziet gouden toekomst: "Zijn energie helpt mij"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 juli 2017 19:12 • Print artikel

SILVERSTONE - Mercedes AMG Petronas Lewis Hamilton laat zich weer eens van zijn meest menselijke kant zien. In een persoonlijke brief heeft hij de onfortuinlijke coureur Billy Monger uitgenodigd om naar de grand Prix van Groot-BrittanniŽ te komen op het circuit van Silverstone. Voor de Brit is landgenoot Monger een inspiratie geworden voor wat betreft de manier waarop de tiener omgaat met de gevolgen van zijn verwondingen (hij moest beide onderbenen laten amputeren) die het leven van de jonge coureur totaal veranderde.

Formule 1 2017 Lewis Hamilton


Afgelopen april raakte Monger betrokken bij een ongeluk tijdens een race van het British Formula 4 op Donington Park. De achttienjarige verloor hierbij allebei zijn benen. Maar na een gigantische inzamelingscampagne, die moest helpen bij zijn herstel en revalidatie, werd er een bedrag bijeengehaald die de 800.000 Euro oversteeg. Coureurs als Lewis Hamilton Jenson Button en Max Verstappen deden een aardige duit in het zakje. Sindsdien is 'Billy Whizz' wereldwijd een bekend figuur geworden. Hij is vastbesloten terug te keren in de wereld van de autosport.

Dit weekeinde is hij te gast bij het team van Mercedes op persoonlijke uitnodiging van Hamilton. "Ik heb een brief geschreven naar Billy of hij dit weekend naar de race wilde komen", zei Hamilton op Crash.net. "De reden dat ik hem en zijn familie heb uitgenodigd, is dat ik hem een inspiratie vind voor velen, inclusief mezelf. Mensen vragen altijd waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoe ik door kan gaan. Dat kan ik omdat ik geweldige mensen ontmoet zoals Billy. Zo krijg ik de reis te zien die hij moet doormaken, ben ik me bewust van de moeilijke periode die heeft moeten doormaken en zie ik de lach op zijn gezicht. Ik herken bij hem de motivatie om door te gaan met racen. Ik zie hoe hij doorgaat met zijn leven en hoe hij zijn grenzen verlegt om zich te verbeteren. Ik denk dat door mensen als Billy ontmoeten, de dingen weer in het juiste perspectief komen te staan. Samen met de positieve energie die ik daar uit haal, helpt mij dat echt."

Formule 1 2017 Billy Monger


"Toen ik in de pitbox was, kon ik Monger in de spiegel zien. Hopelijk kan ik hem in de auto krijgen op een bepaald moment. Ik weet zeker dat hij in de auto wil zitten. Hij racet alweer, nu al terug in een raceauto. Het is een beetje als Alex Zanardi, die voor mij ook ongelooflijk is. Ik vind hem een geweldig mens, hij heeft gewoon gouden olympische medailles gewonnen. Ik denk dat deze jongen hetzelfde gaat doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS