Formule 1

Lewis Hamilton lyrisch: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt in de Formule 1"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 22 februari 2016 18:53

Een ongekend goede eerste dag voor Lewis Hamilton en het AMG Mercedes F1 team. De Brit in Duitse dienst reed met de nieuwe W07 maar liefst 156 rondjes over het circuit van Catalunya, wat meer dan 700 kilometer is. Hamilton was nog wel een ruime halve seconde langzamer dan de Ferrari van Sebastian Vettel, maar daar maakt men zich bij Mercedes niet al te druk om. Hamilton zelf stond echter ook versteld van het aantal rondjes dat hij reed.


Dit had Hamilton te vertellen na zijn eerste dag op het circuit van Catalunya: "Om te beginnen, dit is een geweldige dag geweest. Zo'n eerste dag als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Om in een nieuwe auto te stappen en direct zo weinig problemen tegen te komen, betekent dat het team opmerkelijk werk geleverd heeft. 156 rondjes hier is heel veel, dat is zeker"

De drievoudig wereldkampioen kan echter nog niet met zekerheid stellen waar zijn team staat: "Het is nog vroeg, natuurlijk. Het is lastig in te schatten hoe sterk de concurrentie is, pas als iedereen echt gaat pushen weer je hoe competitief je bent. Maar het ziet er niet slecht uit, dat is zeker. Ik benader ieder jaar met de gedachte dat het loodzwaar gaat worden en dat is nu niet anders. Ferrari ziet er ook snel uit. Ik hoop dat het een leuke strijd wordt tussen deze twee teams."



De Formule 1 Grands Prix met Max Verstappen en co zijn voor de Ziggo Sport 1 kijkers live te volgen op het gratis TV kanaal Ziggo Sport Totaal. Nog geen Ziggo Sport? Wil jij ook over op Ziggo voor het gratis Sportkanaal? Ziggo en Sport 1 en de Formule 1. Bekijk HIER alle informatie over de mogelijkheden met Ziggo en Sport 1! Profiteer NÚ van de aanbieding van het alles in één-pakket!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS