Formule 1

Lewis Hamilton huivert bij de gedachte aan...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 februari 2017 03:15

Daniel Ricciardo heeft met de 'shoey' op het podium na de Grand Prix van Duitsland 2016 een trend gezet. De Australiër dronk na het behalen van de tweede plaats op het podium spontaan de champagne uit een van zijn bezwete raceschoenen, maar liet ook anderen lurken uit zijn schoen. Deze ietwat ongewone manier van een podium vieren deed Jack Miller een maand eerder na het winnen van de MotoGP in Assen.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


Lewis Hamilton denkt er het zijne van, hij bewondert de Red Bull coureur om zijn eigen ding, maar zal het zelf nooit doen. "Het is helemaal stoer en cool dat hij het zweet van zijn eigen voeten drinkt, maar ik zal zoiets nooit doen," zei Hamilton. Vorig jaar deelde de olijke Australiër zijn vreugde en schoen met Mark Webber tijdens het interview op het podium. Nico Rosberg en Max Verstappen moesten er ook aan geloven na de overwinning van Ricciardo in de Grand Prix van Maleisië. Rosberg vierde zijn wereldtitel in Abu Dhabi ook met een shoey.

Hamilton vind het walgelijk en doet er niet aan mee. "Er is geen enkele prestatie", volgens de Brit die hem ertoe zal aanzetten om een 'shoey' te doen. "Ik zou niet eens het zweet van mijn eigen voeten drinken. Snap je dat niet, het wordt zo warm daar beneden. Alle hydraulische vloeistoffen gaan daar langs het word er wel 300 graden ofzo, je voeten zijn drijfnat naderhand," aldus Hamilton.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS