Formule 1

Lewis Hamilton: "Het is een wonderlijk gevoel, Ik zit nog vol adrenaline"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juli 2016 02:12

De derde overwinning op Silverstone voor Hamilton zorgde voor een vreugde explosie bij zowel Lewis zelf als de Britse fans. Zorgeloos en ‘bijna’ probleemloos reed de lieveling van de Engelse fans van start op pole tot aan de finish aan kop. Kleine akkefietjes had de Britse Mercedes-coureur wel, zo werd zijn eerste snelle tijd in Q3 door de wedstrijdleiding afgepakt, op het laatst mogelijke moment zette hij alsnog een pole-tijd neer, ruim een halve seconde los van Rosberg. In de eerste vijf ronden na de start bleef de safety-car het veld afremmen totdat de staande plassen waren weggereden. Wat ook bijna werd weggereden was de voorvleugel van Hamilton's Mercedes die wel erg dicht op de safety-car's achterbumper kwam. Er waren geen uitzonderingen bij de coureurs die ongewild uitglijers maakten op zondag, ook Hamilton zal een lichte hartverzakking hebben gehad van zijn schuiver in bocht 1 op het karaktervolle en listige Silverstone in het nat van de typisch Engelse zomer.


Het volgende verklaarde, een in zijn nopjes verkerende, Hamilton;
"Het is een wonderlijk gevoel, winnen voor je thuispubliek. Ik zit nog vol adrenaline door de overwinning en kijk er naar uit deze positieve gevoelens mee te nemen naar het volgende raceweekend. Al sinds de teleurstelling van Barcelona is het mij gelukt om een echt sterke mentale instelling vast te houden en ik voel de gedrevenheid binnenin mij. Natuurlijk heb ik goede- en slechte dagen zoals ieder ander. Maar wat er ook gebeurd, ik ben in staat om negatieve gevoelens om te buigen in positieve als het nodig is. Ik voel me fris, sterk en zelfverzekerd nu we op weg gaan naar Hongarije. Het is een circuit dat om wat voor reden dan ook altijd bij mijn rijstijl heeft gepast en ik heb een ongelofelijke steun daar, dus ik kan niet wachten om het circuit op te gaan.”

“Natuurlijk heb ik de afgelopen paar jaren heb ik niet bepaald de makkelijkste weekends gehad in Boedapest. Maar ik weet dat ik de snelheid te pakken heb dus ik ga er tegenaan om dat dit jaar anders uit te laten pakken.” / Door Alfred Bakker



De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS