Formule 1

Lewis Hamilton gewaarschuwd: 'Rosberg zal grotere uitdager zijn dan vorig jaar'

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 11 januari 2015 08:22

Als we David Coulthard moeten geloven kan wereldkampioen Lewis Hamilton zijn fraai getatoeëerde borst nat maken. Diens Duitse titelrivaal en teamgenoot Nico Rosberg zal komend seizoen een stuk sterker voor de dag komen dan afgelopen jaar, zo meent de Schotse analist van de BBC.



“Nico zal door de ervaring van vorig seizoen sterker zijn geworden,” meldt DC tijdens The Autosport Show. “Hij heeft nu ervaren hoe het is om te strijden om de wereldtitel. Het was voor hem de eerste keer dat hij met die verwachtingen moest omgaan. Veel rijders denken, en dat weet ik uit eigen ervaring, dat als ze eenmaal in een winnende auto zitten, winnen makkelijk is. Maar dat is het niet. Het is moeilijk, en zo hoort het ook, aangezien je een sterke teamgenoot moet hebben.”

David Coulthard weet wat het is om in winnende auto’s te rijden maar de eer te moeten laten aan een teamgenoot. De inmiddels alweer 43-jarige Schot reed in 1998 en 1999 naast Mika Hakkinen in de McLaren-Mercedes. Hakkinen liet zich tot twee keer toe tot wereldkampioen kronen maar DC won de titel nooit.

“Ik zou niet weten hoe Hamilton zichzelf nog kan verbeteren, want hij presteert al op zo’n ontzettend hoog niveau. Hij heeft vier keer om de titel gestreden en won er twee. Hij is een veel volwassener persoon dan dat hij in het begin van zijn loopbaan was.”

“Voor Nico is dat anders,” meent Coulthard. “Hij heeft nu de ervaring van hoogtepunten en dieptepunten, winst en verlies. Hij werd op een zeker moment zelfs uitgejoeld door het publiek. Dat alles heeft hem sterker gemaakt en dat maakt hem een betere concurrent en een grotere uitdager voor Hamilton dan dat hij vorig jaar was.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS