Formule 1

Lewis Hamilton doet vreugdedansje: "Hij verkleinde het gat een beetje"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2017 09:47

SHANGHAI – Hij was tot in zijn tenen gemotiveerd om Ferrari te kloppen tijdens de Grand Prix van China. Na de spectaculaire overwinning van de Scuderia tijdens de race in Australië stelde Mercedes-coureur Lewis Hamilton zondag orde op zaken in Shanghai. Hij won op overtuigende wijze en vierde na afloop uitbundig de zege.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix China


“We vertrokken op intermediatebanden, er waren veel droge plekken overal met een paar natte stukken. Dat was lastig. Maar ik moet mijn team bedanken. Ik ben erg trots op iedereen. In de fabriek hebben ze zo hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik kijk uit naar de strijd met Ferrari. Dat heeft een fantastische job gedaan. De laatste twintig ronden of zo zaten we qua tijd ongeveer gelijk. Hij (Sebastian Vettel, red.) verkleinde het gat een beetje, maar ik ben erin geslaagd om voor te blijven.”

Gevraagd naar zijn plezier in de nieuwe auto’s, die drastisch anders zijn door nieuwe regelgeving voor dit seizoen, toonde Hamilton zich een tevreden man. “De auto's zien er beter uit en zijn mooier om te rijden. Ze zijn fantastisch.” Ook maakte hij nog een opmerking over de aanwezigheid van Max Verstappen op het podium. De Nederlander was derde geworden na op de zestiende positie te zijn gestart. “We moeten kijken wat deze man deed. moeten we hem in de gaten te houden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS