Formule 1

Leeftijdsdiscriminatie of geen dikke buidel met geld? Williams F1 beslist spoedig: "Ik kon het bijna aanraken, maar..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 januari 2018 16:01 • Print artikel

De teleurstelling is groot bij Paul di Resta nu hij niet verkozen is om te rijden bij Williams-Martini Racing. De Sky Sports presentator was lange tijd in de race voor een volledig zitje bij het legendarische team.

2018 Paul Di Resta

Voor Di Resta voelt het alsof zijn leeftijd heeft tegengewerkt in zijn strijd om een stoeltje bij Williams F1. Het team zal binnenkort de komst van Sergei Sirotkin bevestigen. De 31-jarige Brit Di Resta racete van 2010 tot 2013 in de F1 voordat hij zijn stoeltje verloor bij Force India en terugkeerde naar het DTM.

Zijn prestaties zouden hem moeten terugbrengen naar het hoogste platform in de autosport, maar nu ziet het er toch naar uit dat Williams kiest voor de 22-jarige Rus. "Ik kon het al bijna aanraken, maar het is niet gebeurd," zei Di Resta tegen Crash.net. "Ik weet niet of het mijn leeftijd is."

Eerder reed de Brit al een race ter vervanging van Felipe Massa."Ik genoot van die race," vertelde hij verder: "Ik heb geprobeerd het team zo goed mogelijk te representeren in de korte tijd die ik had."

In 2018 zijn er nog geen concrete plannen vanuit Williams om de Brit aan te houden als reservecoureur. Hierdoor verschuift zijn aandacht naar de Formula E. Afgelopen zondag had hij zijn eerste test met Jaguar in Marrakesh. "De beslissing van Williams zal binnenkort zijn," verklaarde Di Resta. "Maar als coureur moet je kijken naar de nummer één en dat ben ik persoonlijk. Dit is een kampioenschap wat net onder het niveau zit van Formule 1 en als een professioneel coureur windt me dat op."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS