Formule 1

Lauda en Wolff kosten Mercedes minder dan Rosberg! Met welk 'zakcentje' gaan zij naar huis?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 februari 2017 11:58

Deze week werd al bekend dat Mercedes AMG Petronas teambaas Toto Wolff en adviseur Niki Lauda hun contract verlengd hebben bij de fabrikant van de Zilverpijlen. Het Duitse Bild publiceerde hoe lucratief die contracten zijn voor de Mercedes topmannen.

Formule 1 2017 Mercedes AMG Petronas


Volgens Bild heeft Lauda bijgetekend voor vier jaar tegen een prijs van twee miljoen Euro's per jaar inclusief alle bonussen. De Formule 1-legende bezit ook 10% van het team. Dit was hem aangeboden door Mercedes als premie voor het tekenen van zijn contract in 2012.

Wolff die al aan het roer staat sinds 2013 en 30% van het team bezit, zal waarschijnlijk drie en een half miljoen Euro per jaar ontvangen. Het is natuurlijk onnodig te zeggen dat het salaris van beide heren boven het gemiddelde salaris van de coureurs uit het middenveld ligt. Naar schatting heeft het Duitse team het tweetal aan zich weten te binden voor een vijfde van de kosten, in vergelijk met wat Mercedes kwijt zou zijn aan Nico Rosberg, als deze besloten had zijn titel te verdedigen als regerend wereldkampioen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS