Formule 1

Lance Stroll wordt gelinkt aan Force India: "Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2018 20:23

Lance Stroll heeft niet zijn beste jaar bij Williams F1. De auto van het Formule 1-team uit Grove presteert niet naar behoren en het team zit daardoor in het achterveld. De Williams FW41 heeft een tekort aan aerodynamica en de Canadees lijkt daardoor naar andere opties voor volgend seizoen te kijken. De coureur wordt daarom gelinkt aan een overstap naar Force India.

Lance Stroll

“Ik wil zien dat we ons verbeteren en een route volgen waar we met het team naar toe willen”, zei Stroll in de aanloop naar de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim. “Ik wil ook wat het beste voor mij is als coureur, dus komen we op het juiste moment tot alle conclusies en gaan we uitvinden wat het beste voor de toekomst is. Ik weet nog niet wat ik ga doen of waar mijn toekomst naar toegaat. Ik ben nog gefocust op waar ik nu sta, wat ik vandaag de dag doe en we gaan zien wat de toekomst brengt.”

De coureur is met name door het geld van zijn vader in de Formule 1 terecht gekomen en deze levert ook financiële ondersteuning aan het team. Force India is niet een van de meest rijke teams in de Formule 1, dus een financiële injectie van de miljardair is mogelijk welkom.

“Ik ga niet op detail in op al die berichten”, reageerde Stroll. “Ik richt mij echt op elk raceweekend. Waar ik nu sta, het racen. Er gebeurt genoeg. Op het moment denk ik dat er nog veel, niet afgeronde zaken in de Formule 1 zijn. Ik heb ervaring vorig jaar met wat ongelofelijke hoogtepunten als een rookie en ook wat lastige perioden, waarvan ik verwachtte dat ze gingen komen in mijn rookie jaar, maar al met al was het een groots seizoen.”

“En dit jaar, denk ik dat we allemaal behoorlijk verrast zijn, geschrokken van de prestatie van het pakket en waar we staan. Dus ik denk niet dat dit het moment is om hiermee te eindigen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS