Formule 1

Laat Mercedes F1 het achterste van de tong zien? "Stap gemaakt. Hoe groot?"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 3 februari 2015 08:45

JEREZ DE LA FRONTERA - Het Mercedes AMG F1 team heeft op het 4,4 kilometer lange circuit van Jerez een bemoedigende tweede testdag achter de rug. Nadat Nico Rosberg op dag één maar liefst 157 ronden noteerde voegde wereld kampioen Lewis Hamilton daar vandaag 91 aan toe. De Brit stond alleen noodgedwongen een uur binnen vanwege een waterlek, maar ziet verder overeenkomsten met de dominante W05 van vorig jaar. Het wederom flinke aantal gereden kilometers was wederom bemoedigend voor het team uit Brackley.


"Hij voelt vrijwel hetzelfde", aldus Hamilton pratend over de W06 en verwijzend naar de W05 waarmee hij vorig jaar het wereldkampioenschap won. "Het lijkt erop alsof we meer neerwaartse kracht hebben, dus ik denk dat we een stap hebben gemaakt. Hoe groot? Dat kan ik niet zeggen. We reden nog niet rond met het doel snelle ronde te rijden. Het is goed dat we zoveel hebben kunnen rijden de eerste twee dagen en dat het goed zit met de betrouwbaarheid. Maar we zullen daar verder aan werken, dat is de fundering die we willen verbeteren. Wat het waterlek betreft, daar kan ik niet heel veel meer over vertellen. Het team zal daar gedurende de nacht aan werken en de wagen zal morgen weer in orde zijn."

Op de vraag of het een bevredigende start was antwoordde Hamilton tenslotte: "Dat was het. Ik wist een goed aantal ronden te rijden, ik heb een goed gevoel van de wagen gekregen, dus over het algemeen was het goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS