Formule 1

Kwartet voor Mark Webber: "Niet meest opwindend"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 23 april 2012 17:09 • Print artikel

SAKHIR - Voor de vierde keer eindigde Red Bull coureur Mark Webber een F1 Grand Prix op de vierde plaats in 2012. De Australiër startte de race op het Bahrein International Circuit vanaf de derde plaats, zag de McLaren van Lewis Hamilton voor hem wegvallen maar finishte uiteindelijk achter teamgenoot Vettel die zijn eerste race van 2012 won en achter beide Lotus GP coureurs. Voor Webber was het niet de meest opwinende Grand Prix, maar waren het wel weer belangrijke punten voor zowel hemzelf als het team.

"Het was geen slechte start", blikt Webber terug op zijn start die nogal eens moeizaam verlopen voor hem. "Ik had geen KERS de eerste ronde, dus het was moeilijk om Lewis onder druk te zetten, maar toen kreeg ik 't weer terug. In de eerste twee stints kon ik ze niet bijhouden, de twee Lotus' en Seb, dus ik moest consolideren vanaf dat punt. Lotus heeft een goede wagen en als alles samenvalt werkt hij goed. Ze hebben goed werk verricht en heeft geeft aan hoe dicht iedereen op elkaar zit in het kampioenschap, we hebben al vier verschillende winnaars gehad."

"Ik heb enkele goede punten behaald vandaag en zowel de rijders als Red Bull Racing doen het goed in het kampioenschap. Het was niet de meest opwindende race voor me, maar het is een goede start van het kampioenschap geweest. Ik kijk er weer naar uit om te gaan racen in Europa."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS