Formule 1

Kvyat wijst juist met beschuldigende vinger naar Sainz: "Als je teamgenoot je niet ziet en instuurt, crash je"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 17 juli 2017 18:38 • Print artikel

Het Scuderia Toro Rosso-duo Carlos Sainz en Daniil Kvyat geven elkaar de schuld van de crash in de openingsfase van de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Het STR-duo kwam elkaar tegen terwijl ze het Maggots/Backets gedeelte instuurden, reden naast elkaar, maar op het moment dat ze de Backets bocht doorstuurden verloor Kvyat tractie aan de binnenkant waarna hij tegen zijn teamgenoot Sainz aanreed. De Spanjaard kon gelijk uitstappen en hoewel de Rus Kvyat nog door kon zorgde een beschadigde vloer en een drive through penalty ervoor dat hij niet verder kwam dan een puntloze vijftiende plaats.

Daniil Kvyat Toro Rosso


"We vochten om posities, gaven elkaar ruimte en vervolgens verliest één wagen de controle en rijdt op me in. Erg zonde, niet goed voor het team. Maar het is een discussie, een analyse die tussen ons moet blijven", liet Sainz optekenen. Zijn teamgenoot had een andere versie op het incident. Kvyat zei op zijn beurt dat Sainz hem afsneed en de drive through penalty voor het 'onveilig terugkeren op de baan' en dus het veroorzaken van de crash onterecht.

"Het frustrerende is dat ik inhaalde in bocht elf", blikt de Rus terug op het incident. "Dan kom je logischerwijs op het vuile gedeelte van de baan en krijg je onderstuur. De wagen heeft dan zo'n snelheid en aangezien je dan het onderstuur hebt en je teamgenoot je niet ziet en gewoon instuurt crash je."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS