Formule 1

Kunstmatige coma Michael Schumacher wordt opgeheven: "Kan lange tijd duren"

Uitgegeven door Casper Bekking • 30 januari 2014 12:35

GRENOBLE – Het gerucht ging al enkele dagen maar het nieuws is nu officieel naar buiten gebracht: de artsen zijn begonnen om de kunstmatige coma van Michael Schumacher op te heffen. De Duitser ligt sinds 29 december in het ziekenhuis, toen hij bij een ongelukkig ski-incident met zijn hoofd op een rots viel. Het management van de illustere coureur heeft de start van het ontwakingsproces bevestigd, maar gaf aan dat het nog lange tijd kan duren voordat hij helemaal wakker is.


“Michael's kunstmatige coma wordt verminderd om het ontwakingsproces te starten, wat een lange tijd in beslag kan nemen”, aldus de verklaring. “Voor de bescherming van de familie was in eerste instantie met de betrokken partijen overeengekomen dat deze informatie pas gecommuniceerd zou worden wanneer het proces zou zijn geconsolideerd.”

Daarnaast bedankt de familie de fans en de Formule 1-wereld voor de steun: “De familie vraagt opnieuw om de privacy en de medische geheimen te respecteren, en om de artsen die Michael behandelen niet te storen in hun werk. Tegelijkertijd wil de familie de waardering uitspreken voor de wereldwijde sympathie.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS