Formule 1

Krijgt Felipe Massa nog iets van zijn oude glans terug met de FW40? "Auto past bij zijn rijstijl"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 maart 2017 05:12 • Print artikel

Williams Martini Racing's Rob Smedley denkt dat het ontwerp van de auto's voor het Formule 1 seizoen 2017 perfect aansluiten bij de rijstijl van Felipe Massa. Massa die besloot terug te keren naar de Formule 1, nadat Valtteri Bottas het team Williams verliet voor Mercedes, begint aan zijn vierde seizoen voor het team uit Grove. In de eerste week tijdens het pre-season testing in Barcelona verliep alles verre van soepel. Het team herpakte zich en wist een indrukwekkend aantal rondes neer te zetten in de laatste vier dagen van de tweede testweek.

Formule 1 2017 Felipe Massa


Aan de hand van de Pre-season test in Barcelona lijkt het erop dat Williams 'best of the rest' is na teams als Mercedes AMG Petronas, Scuderia Ferrari en Red Bull Racing. Smedley denkt dat de bredere en snellere auto's Massa zullen helpen in het terugkrijgen van zijn oude vorm zoals in 2008, waar hij erg dichtbij het halen van de wereldtitel zat.

"Ik denk dat het perfect aansluit bij zijn rijstijl", zei Smedley. "De auto's die we nu hebben lijken meer op de auto's die we hadden in zijn meer succesvolle jaren. Zoals een auto uit 2008, erg brede voorbanden en een zeer goede grip vanaf het insturen tot aan de apex. Dat hebben we overduidelijk gemist de afgelopen zeven jaar. Daar heeft hij mee geworsteld denk ik."

Zoals Massa zich heeft aangepast aan de FW40 tijdens de wintertest op het circuit van Barcelona, denkt Smedley dat Massa klaar is voor een sterk seizoen. "Zolang je een solide auto aan achterkant hebt en je geeft Massa meer grip aan de voorkant, zal hij meer kunnen leveren vanwege zijn rijstijl. Van wat wij gezien hebben is hij daar tevreden mee. Ik denk dat je met Massa altijd weet of je bezig bent met een winnaar, gezien de fouten die hij maakt de eerste keer in een nieuwe auto. Ik denk dat gezien het aantal kilometers die hij gemaakt heeft de afgelopen dagen in Barcelona. Hij is misschien maar twee keer wijd gegaan en heeft bijna geen fouten gemaakt op nieuwe banden. Daarmee lijkt hij erg comfortabel in de auto," besluit Smedley.

Mis geen meter meer van de Formule 1 met Max Verstappen. Ziggo Sport zendt alle GP's uit. Kijk eens naar de mogelijkheden:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS