Formule 1

Kimi Raikkonen verwijt zichzelf niets na crash-incident: "Schuld? Het eindresultaat is hetzelfde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 september 2017 09:48

Kimi Raikkonen gaf in zijn kenmerkende stijl zijn reactie op zijn snelle uitval in de Grand Prix van Singapore: “Ik werd geraakt”. De coureur had een goede start en zat al snel naast Max Verstappen. De Nederlander werd in de Ferrari-sandwich genomen, toen Sebastian Vettel de baan overstak en de Red Bull-coureur afkneep. Het trio raakte elkaar en viel gezamenlijk uit.

Formule 1 2017 Kimi Raikonnen


“Ik had een goede start en ik werd geraakt. Het was duidelijk dat ik daarna niets meer kon doen. Dat was het einde van de race, dus nu maar zien wat er gebeurt”, reageerde de Fin tegenover Planet F1. “Ik weet het niet van Max, je moet het hem vragen. Het was een van die dingen waarbij je er een grote prijs voor betaalt. Ik had een goede eerste honderd meter, maar toen eindigde de race. We lagen eruit en dat is verre van ideaal.” Volgens de Iceman is het ook niet belangrijk wie de schuldige van het incident was, het enige dat telt is dat zijn teamgenoot en hij eruit lagen.

“Schuld? Het eindresultaat is hetzelfde, op welke manier je er ook naar kijkt”, reageerde de Ferrari-coureur. “Dat is het enige ding wat nu telt en wat er daarna komt dat maakt niet veel verschil. Het feit is dat we het niet kunnen veranderen, dat we niet langer in de race zaten. Dat is het slechtste gedeelte. Het pijnlijke deel voor ons is dat beide auto’s eruit lagen na de eerste paar honderd meters van de race. Het is verre van waarop we hadden gehoopt. Het is een van die dingen en het was duidelijk een slechte race voor ons. Verre van ideaal, maar dat is wat het is. Jij zag het waarschijnlijk beter dan wij, maar we werden geraakt en eruit geduwd. Dat was het einde van onze race. Er zijn altijd verschillende meningen van mensen die er naar kijken, maar je weet het niet. Alles wat ik weet is dat ik niets anders had kunnen doen om het te voorkomen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS