Formule 1

Kimi Raikkonen steekt hand in eigen boezem: “Nu betaal ik de prijs voor mijn fout”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2017 20:12 • Print artikel

Suzuka – Kimi Raikkonen maakte een behoorlijke crash tijdens de derde vrije training in Suzuka. Enkele uren later reed de Fin in de kwalificatie van de Formule 1 Grand Prix van Japan naar de zesde tijd. “De dag begon vandaag niet goed, doordat ik van de baan raakte in de derde vrije training deze ochtend. Dat is niet de ideale voorbereiding voor de kwalificatie”, zei Kimi na afloop van de kwalificatie. Door de crash moest het team de versnellingsbak van de SF70H wisselen. Dit betekent een gridpenalty van vijf plaatsen voor Raikkonen.

Kimi Raikkonen Ferrari F1

“In Q3, toen het er op aan kwam en ik echt moest pushen, maakte ik een fout in mijn eerste run", gaf Kimi Raikkonen toe. "In mijn tweede run had ik een gemiddelde rondetijd. Nu betaal ik de prijs voor mijn fout.”

P6 was het beste wat erin zat voor de coureur na zijn twee runs in Q3.
Morgen start Raikkonen op de gele softband. Deze band is een compound harder de super soft waarop collega teamgenoot Vettel op start. Voortuitblikkend naar de race geeft Raikkonen aan: “Morgen wordt niet makkelijk, maar ik denk dat we een goede auto hebben voor de race.” /Door Jessica Ratering

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS