Formule 1

Kimi Räikkönen zei tegen mij: "Jij bent geen teamgenoot! Jij bent een eikel!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2018 06:11

BAKU - Volgens zijn voormalige teamgenoot David Coulthard zal Kimi Räikkönen niet boos zijn op Ferrari omdat die Sebastian Vettel een voorkeursbehandeling geeft. Coulthard en Räikkönen reden allebei voor McLaren tussen 2002 en 2004. De Schot verruilde het Britse team voor Red Bull in 2005, terwijl Räikkönen in 2007 overstapte naar Ferrari. In 2014 keerde de Fin terug naar de Italiaanse equipe.

Kimi Räikkönen Ferrari Grand Prix Azerbeidzjan


Räikkönen speelt sindsdien de tweede viool achter Vettel en heeft niet één race voor Ferrari gewonnen. Zijn rol binnen de equipe was nooit zo duidelijk als twee weken geleden in China toen Ferrari hem gebruikte als pion in een poging andere auto's vertragen zodat Vettel ze kon inhalen.

Coulthard denkt echter niet dat Räikkönen te veel last zal hebben van het feit dat hij binnen het team de tweede plaats inneemt. "Ik was een paar jaar zijn teamgenoot en het enige wat hem kwaad maakte, was toen hij een podiumduik deed op de nek bij Ron Dennis. Ik koos ervoor om Kathy Ojjeh, de vrouw van Mansour Ojjeh (mede-eigenaar McLaren, red.) op te vangen, die er ook één deed", zei Coulthard tegen Express Sport.

"Kimi viel op het dek en deed hij alsof hij knock-out was. Toen hij opsprong, zei hij: 'Jij bent geen teamgenoot, jij bent een eikel'. Ik zei: 'Het spijt me, maar ik zal altijd de vrouw opvangen'. Voor het overige kan ik me niet herinneren dat ik hem ooit boos heb gezien. In alle eerlijkheid: Kimi heeft in de eerste drie Grands Prix veel snelheid getoond, maar geen geluk gehad."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS