Formule 1

Kimi Räikkönen overtuigd van eigen kunnen ondanks tegenvallers: "Ik beschik over de snelheid"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 10 augustus 2017 06:26 • Print artikel

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is van mening dat hij genoeg heeft laten zien om aan te tonen dat hij nog over voldoende snelheid beschikt om in de Formule 1 mee te draaien. De Fin pakte in Monaco voor het eerst sinds 2008 weer eens een poleposition en vecht samen met zijn teamgenoot om het constructeurskampioenschap waarin het slechts 39 punten achter staat op het team van Mercedes. Ook al is zijn puntenaantal nu slechts twee punten meer dan vorig jaar rond deze tijd is hij van mening dat hij aanzienlijk sterker heeft gepresteerd.

Formule 1 2017 Kimi Raikonnen


“Persoonlijk ben ik niet tevreden over het resultaat”, aldus ‘The Iceman’ die in 2007 wereldkampioen werd met de Scuderia. “Ik wil races winnen, vooraan meedoen en dat is dit jaar niet vaak het geval geweest. Ik weet wanneer de zaken juist gaan en er zijn veel dingen gebeurd. Daar betaal je een prijs voor. Ik rij verstandig en beschik over de snelheid, dus ik maak me geen zorgen. Het gaat erom alles juist te doen.”

Räikkönen heeft al met de Italianen gesproken over wat hij graag zou willen in de toekomst. “Ik ben niet blij met waar we finishten in de races tot op heden. Is onze huidige snelheid voldoende voor de toekomst? Ik weet het niet. We zullen het zien. Het team weet wat ik wil. Uiteindelijk is het aan hen om te bepalen wat het beste voor ze is.”

De laatste dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Toch meespelen? Dat kan HIER tot 18.00uur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS