Formule 1

Kimi Räikkönen eindelijk weer eens op de voorste startrij: "Het gevoel is..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2017 18:05

SOTSJI - Kimi Räikkönen meende zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland de poleposition te kunnen grijpen voordat hij werd gepasseerd door zijn teamgenoot bij Ferrari Sebastian Vettel. De Fin had de voorlopige pole na de eerste rondes in Q3 en lag op koers om zijn beste tijd marginaal te verbeteren, totdat hij tijdens zijn tweede poging wijd door de laatste bocht ging.

Kimi Räikkönen Ferrari Grand Prix Rusland


Räikkönen verbeterde derhalve zijn tijd niet en moest genoegen nemen met de tweede plaats met een verschil op Vettel van 0.059 seconde. "Het is duidelijk dat het doel is vooraan te staan", zei Räikkönen, die voor de eerste keer sinds de Italiaanse Grand Prix van 2015 vanaf de voorste rij start.

"Het gevoel is dit weekend veel beter, we hadden net wat verkeer op de outlap en konden de banden daardoor niet zo goed laten werken als tijdens de eerste run. Het was wat moeilijker, ik was vlak bij het het verbeteren van mijn tijd, ik probeerde de verloren tijd terug te krijgen in de laatste bocht, maar dat lukte helaas niet. Maar een een-twee voor het team is niet slecht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS