Formule 1

Kevin Magnussen naar de rechtbank! Voormalig manager komt met schadeclaim

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 15:23 • Print artikel

Kevin Magnussen staat binnenkort in de rechtbank. Zijn voormalig manager is een rechtszaak tegen zijn Deense F1-coureur begonnen. Het tweetal ging uit elkaar nadat Magnussen na één jaar dienst bij McLaren moest vertrekken. De 24-jarige coureur en Dorte Riis Madsen besloten daarna uit elkaar te gaan.

Haas F1 Kevin Magnussen

Vervolgens heeft Magnussen naar verluid zelfstandig de deal met Renault voor het seizoen 2016 uitonderhandeld, waarbij hij werd bijgestaan door zijn sponsor Anders Holch Povlsen voor het stoeltje bij het Haas F1-team. Zijn voormalig manager claimt nu financiële schade, maar ook gemiste inkomsten in de toekomst te hebben misgelopen door contractbreuk. Volgens het Deense Ekstra Bladet staat het tweetal in juni tegenover elkaar in de rechtbank van Kopenhagen.

“Pogingen om buiten de rechtbank om, overeenstemming te bereiken zijn mislukt”, meldt de Deense krant. Volgens voormalig coureur Jason Watt zijn dit soort discussies niet ongebruikelijk in de autosport. “Contract met een duur van 10-15 jaar zijn niet ongebruikelijk”, zo zegt de Deen. “Een manager steekt er geld in om een carričre op te bouwen en het neemt enkele jaren in beslag voordat dit terugkomt.”

“Ik heb op dit moment nog niets te zeggen", is het enige wat voormalig manager Riis Madsen over de kwestie kwijt wil.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS