Formule 1

Kevin Magnussen is open en eerlijk: "Ik stemde nee"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2017 14:10 • Print artikel

Formule 1 wil in 2018 het Halo-systeem introduceren. De toekomst lijkt echter op losse schroeven te staan nu een groot deel van de coureurs tegen de hoofdbescherming gestemd heeft. Van de 22 coureurs brachten er 16 een stem uit. Van deze coureurs stemden zeven tegen de invoering, zo onthulde het Duitse Auto Motor und Sport. De eerste die onthulde dat hij tegen stemde was Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen portret

“Ik stemde nee’ reageert de Haas-coureur tegen het Deense BT. “Ik denk dat het tegen de DNA van de Formule 1 is. Halo brengt zonder twijfel het risico terug wanneer iemand geraakt wordt door een wiel of rotzooi van een andere auto, maar ik denk dat er vele andere dingen zijn waar je eerst naar moet kijken als je de veiligheid wil verhogen.”

“Het is moeilijk om snel uit de auto te komen” voegt de Deen daar aan toe, maar hij noemt het ook “Een pet die te ver over je voorhoofd is getrokken. Je kunt zien waar je naar toe gaat, maar het is nog steeds vervelend.” Kevin Magnussen gelooft ook niet dat Jules Bianchi het bij zijn zware crash gered had met het Halo-systeem, tijdens de Grand Prix van Japan in 2014. “Wat met Jules gebeurde was diep tragisch” zo legt de coureur uit. “En slechte pech. De sport moet leren van wat er in Suzuka gebeurd is, maar Halo had het niet veranderd. Het was gewoon een ongeval.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS