Formule 1

Kevin Magnussen EXIT: "Per email bericht dat er geen toekomst was bij McLaren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2015 12:57

Kevin Magnussen heeft bevestigd dat hij en het F1-team van McLaren-Honda uit elkaar zijn gegaan. Hiermee blijken de geruchten die al enige tijd de rondte gingen over de Deen nu bevestigt worden. Magnussen kreeg per email te horen dat er geen plaats meer voor hem was bij McLaren.


“Ja, toen de datum van McLaren’s optie voorbij ging, wachtte ik min of meer af om van ze te horen. Ik hoorde een paar dagen niets, en toen, na ongeveer een week zag ik een email van Ron’s persoonlijke assistente Justine in mijn inbox. Toen had ik een idee wat het kon zijn. Het was een korte paragraaf die uitlegde dat er voor mij geen toekomst zou zijn bij McLaren”, liet Kevin Magnussen weten in een interview door Motorsport.com, waarin gevraagd werd of de geruchten gegrond waren. De Deense coureur laat weten dat hij niet teleurgesteld was over het slechte nieuws. Het is volgens de jonge coureur iets om je niet druk over te maken.

Het nieuws kwam ook niet onverwacht voor Kevin Magnussen, zo vertelt hij: “Oh ja, ik had al duidelijk gemaakt dat ik 100% vast besloten was om volgend jaar te racen en het is duidelijk dat McLaren al twee coureurs voor 2016 onder contract heeft met Jenson en Fernando. Dus, drie er in.. Dat gaat niet, toch?”

De enige kans die hij zag om bij het team uit Woking te kunnen racen, was wanneer één van de twee huidige coureurs met pensioen zou gaan. Toen dat niet het geval was, werd het duidelijk voor Magnussen dat er geen plek meer in het Britse team voor hem ging zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS