Formule 1

Kees van de Grint: "Ondanks zeven wereldtitels met Ferrari en Schumacher..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 mei 2010 10:08

Eén van de grote namen bij het unieke evenement 50 jaar Karting is Kees van de Grint. Er zijn maar weinig mensen te vinden die zoveel in de autosport hebben meegemaakt als Van de Grint. Hij werkte samen met kampioenen in de F1, Sportwagens, Toerwagens en Karts. Als bandenexpert van Michael Schumacher en Ferrari behalen de Nederlander en het F1-team vele wereldtitels in de Formule 1. Toch ligt zijn hart en zijn passie bij karting. Kees verzorgt de organisatie van de Histokarts in Hoensbroek.


De geboren Rotterdammer raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in alles wat met voertuigen te maken had: auto’s, bromfietsen, skelters. Tijdens zijn school periode schreef hij een brief aan Evert Bos, de eigenaar van de Landia kartfabriek, of het niet mogelijk was in de vakanties bij hem te komen werken, omdat karting een goede leerschool zou kunnen zijn voor een latere carrière in de autosport. “Ik herinner me mijn eerste dag in de fabriek nog als de dag van gisteren,” zegt Kees van de Grint. “Karting heeft mij daarna nooit meer losgelaten.” Van Landia karts via het Barron Racing Team van Jan Bosch tot Ferrari Formule 1.

“Ik zou niet eerlijk zijn door te zeggen dat ik niet trots ben op de zeven jaren bij Ferrari F1 en de vier wereldtitels aan de zijde van Michael Schumacher. Maar de mooiste herinneringen blijf ik toch houden aan mijn kartperiode bij Landia. Samen met Peter de Bruijn de wereld over, van circuit naar circuit, construeren, testen, racen en winnen. Dag en nacht waren we er ermee bezig. Die tijd is voorbij, maar de passie is er nog steeds. Het restaureren en rijden met oude karts is een leuke vrijetijdsbesteding. evenals het schrijven van een boek over 50 jaar Karting in Nederland. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar 5 mei om in Hoensbroek een paar rondjes met mijn Landia Banbury uit 1961 te kunnen rijden en al die oude kart makkers weer te ontmoeten!”

Het demoprogramma is op woensdag 5 mei van 10.30 uur tot 16.30 uur in Hoensbroek.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS