Formule 1

Keert Cosworth weer terug in de Formule 1 met alternatieve motoren?

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 16 mei 2015 18:22

Als de Formule 1 overweegt vanaf 2017 een alternatieve, goedkopere motor aan te bieden voor de kleinere teams dan denkt Cosworth erover na terug te keren in de F1. Vooruitlopend op de onvermijdelijke gesprekken over de toekomst van het motoren reglement, waarbij onder andere een aanzienlijke kostenvermindering op de agenda staat, wordt er al over nagedacht met twee type motoren te gaan rijden. Het is mogelijk dat de huidige fabrikanten hun huidige V6 turbomotoren verder blijven ontwikkelen terwijl de kleinere en minder kapitaalkrachtige teams een alternatieve V6 of zelfs ouderwetse V8 motor wordt aangeboden. Mocht er overeenstemming worden bereikt over dit idee van twee type motoren, dan zal het voor de huidige fabrikanten nagenoeg onmogelijk zijn deze alternatieve krachtbron te gaan produceren.



Een oplossing zou kunnen zijn dat Cosworth, die tot 2013 ook al motoren leverde aan de Formule 1, haar motorprogramma weer nieuw leven inblaast. Het idee zou mogelijk al zijn opgepakt door de top van Cosworth, maar er wordt niet verwacht dat er ook maar iets zal worden ondernomen door het bedrijf voordat de daadwerkelijke beslissing voor het rijden met alternatieve motoren is genomen.

Een woordvoerder van Cosworth zei tegen de Britse pers dat de deur naar de Formule 1 altijd heeft open gestaan, maar wilde niet toegeven of een daadwerkelijke terugkeer al serieus wordt overwogen.

"Formule 1 heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de zaken van Cosworth, en het bedrijf zal altijd betrokken blijven bij de sport. Maar we bevinden ons niet in een positie commentaar te geven op specifieke geruchten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS