Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

KALENDER: ADAC GT Masters strijdt ook in 2019 in de duinen van Zandvoort met als nieuwe serie de ADAC GT4

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 september 2018 09:33

Het ADAC GT Masters-kampioenschap komt ook in 2019 naar het Circuitpark Zandvoort, zo blijkt uit de bekendgemaakte kalender van het GT3-kampioenschap. Voor het twaalfde opvolgende jaar start het kampioenschap in Oschersleben. Op de kalender keren ook de evenementen in Most en op de Red Bull Ring, de Nürburgring, de Sachensenring en dus ook op Circuit Zandvoort terug. De laatste race van het kampioenschap is op 28-30 september op de Sachsenring en valt samen met de Blancpain GT Series. Dit kampioenschap rijdt dan in Barcelona. Wat betreft de reglementen zijn er slechts kleine wijzigingen. De grootste verandering komt met de lancering van het ADAC GT4, die in zes van de zeven weekenden gaat rijden in het voorprogramma.

ADAC GT Masters kalender 2019 Callaway Corvette voorop

“In 2018 waren we getuige van één van de meest opwindende seizoenen in de twaalf-jarige geschiedenis van de ADAC GT Masters”, zei ADAC Sportpresident Hermann Tomczyk. “Het kampioenschap heeft dit jaar weer een stap vooruit gemaakt, een competitieve hoogte bereikt die we nog niet eerder zagen. We willen daar in 2019 verder op voortborduren, dus blijven we bij de winnende formule voor wat betreft de kalender en ook de regels. We hebben een veelbelovende, nieuwe toevoeging in het support programma, in de vorm van het nieuwe ADAC GT4 Duitse kampioenschap. Deze serie gaat de raceweekenden nog attractiever maken en wordt volgend jaar een unieke ervaring voor de fans en de deelnemers.”

ADAC GT Masters Indy Dontje


2019 ADAC GT Masters Kalender:

26-28 april – Oschersleben
17-19 mei – Most
7-9 juni – Red Bull Ring
9-11 aug. – Zandvoort
16-18 aug. – Nürburgring
13-15 sept. – Hockenheim
28-30 sept. – Sachsenring



Tijdens de Heinkenen The SUB flash sale ontvang je nu tijdelijk € 20,00 extra korting op de Black Edition! Code: BLACKEXTRA20NL
De promotiecode is geldig tot en met 26 september 2018 23:59 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS