Formule 1

Jos Verstappen vindt kijken naar Max mooier dan zelf racen: "Ik wilde hem behoeden voor fouten"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 30 september 2017 20:05

Terwijl Max Verstappen in Maleisië zijn twintigste verjaardag viert tijdens zijn voorbereidingen op de Grand Prix van Maleisië en van start gaat op P3 kijkt vader Jos Verstappen even terug naar de afgelopen jaren en naar wat er in het verschiet ligt. De vader van Max begon zelf in de Formule 1 op 22-jarige leeftijd, en weet alles over de tegenslagen die men kan krijgen in de koningsklasse van de autosport, maar Verstappen sr weet ook de mooie dingen van de sport.

Formue 1 2017 Max Verstappen


"Ik begon op mijn 22e in de Formule 1." zei een trotse vader Verstappen tijdens een interview met het AD. "Als Max straks 22 is, dan is hij bezig met zijn vijfde seizoen. Hij is de afgelopen drie jaar veel volwassener geworden. Het is echt een kerel geworden. Dat merk je aan alles. Kijk maar naar zijn lichaam, het is echt een beer geworden. Ik kan nu nog net met hem stoeien, maar ik heb mijn gewicht mee. Max is ook veel verder nu. Ik begon op mijn 22e en ik wist nog niet veel. Ik had natuurlijk ook niemand om mij heen die me kon helpen en ik moest alles zelf uitzoeken. Hij heeft nu meer meer informatie. Red Bull doet dat erg goed, want alles is tot de puntjes georganiseerd."

"Ik heb nu ook vrede met mijn carrière. Door mijn eigen Formule 1 ervaring, heb ik wel met Max kunnen doen wat ik eigenlijk zelf voor ogen had. Hij zit daarom in die auto. Ik heb als coureur genoten, maar nu als vader dit proces meemaken vind ik mooier. Mijn doel was in 2003 toen ik stopte dan ook Max zo goed mogelijk voorbereiden op de Formule 1. Ik wilde hem behoeden voor de fouten die ik zelf heb gemaakt. Als Max het dan nu ook goed doet maakt me dat trots."

Formule 1 2017 Max Verstappen


De vader van de snelste Limburger ter wereld blijft ook positief ondanks de vele tegenslagen die Max te verwerken kreeg in seizoen 2017. "Het gaat goed komen met Red Bull", stelt Verstappen senior. "Ze zijn daar net zo gedreven als Max en ik. Ik denk er hetzelfde over als Daniel Ricciardo. De auto moet in begin 2018 gewoon goed zijn, dan kun je vechten voor het kampioenschap. Ik denk dat Max binnen nu en vijf jaar wereldkampioen is. Laten we zeggen dat hij voor zijn 25e wereldkampioen moet zijn. Dat zou geweldig zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS