Formule 1

Jos Verstappen analyseert de acties van Max: "Ik moet zeggen deze inhaalactie vond ik nog niet zo verkeerd"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 16 april 2018 19:57 • Print artikel

Jos Verstappen werd via een live-verbinding geïnterviewd door Jack van Gelder voor het programma Peptalk. Tijdens het interview kwamen de inhaalacties van Max Verstappen van de afgelopen twee weken aan bod.

Red Bull Max Verstappen

Jack van Gelder geeft aan dat Jos Verstappen vorig week vrij fel heeft gereageerd wanneer er werd gezegd dat Max achter Hamilton had moeten blijven. Deze inhaalactie zorgde bij Max voor een lekke band en het einde van zijn race in Bahrein. “Ik vind daar niks mis mee. Ik vind dat nog steeds een goede inhaalactie. Hij zet hem er gewoon langs. Hij moet altijd meer risico nemen met zijn Red Bull, omdat hij toch qua topsnelheid minder is dan een Mercedes", legt Jos Verstappen uit. "Maar dat deed hij heel netjes. Hij laat hem er mooi naast rollen. Achteraf gezien had je kunnen zeggen met het uitkomen had hij Hamilton iets meer plek had kunnen geven, maar dat had Hamilton net zo goed bij Max kunnen doen. Daarom noemen ze het een race-incident en zijn ze allebei schuldig. Alleen Max wordt onder een vergrootglas gelegd. Ook omdat hij zo jong wordt er extra op gelet. Want als je naar de laatste race kijkt in China met Alonso en Vettel, dan wordt daar niet over gesproken terwijl Max het in mindere mate deed. Ja daar wordt alleen maar over gepraat. Max wordt afgemaakt in de pers en dat vind ik gewoon niet terecht.”

Ook de inhaalactie van Max op Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van China wordt besproken. “Ik moet zeggen deze inhaalactie vond ik nog niet zo verkeerd”, aldus vader Jos, “Wat helemaal verkeerd was, dat was toch wel de actie met Vettel. Dat kon gewoon niet, dat was gewoon een verkeerde inschatting, een inschattingsfout.” Max zou meer moeten nadenken volgens Jos.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS