Formule 1

Jorge Lorenzo: “Eerder in 24 uurs van Le Mans dan in Formule 1”

Uitgegeven door Daan Daniels • 10 januari 2017 12:14 • Print artikel

Jorge Lorenzo haalde het nieuws toen hij in oktober testraces reed in de Formule 1-wagen van Mercedes. Maar de vijfvoudig wereldkampioen gelooft dat deelname aan de legendarische 24 uurs van Le Mans meer realistisch is na zijn MotoGP carričre.

Jorge Lorenzo Formule 1 Mercedes


Tegen Crash.net zei de 29-jarige: “Racen in auto’s is iets dat ik beter en vaker kan gaan doen als ik stop met MotoGP. Drie jaar geleden in Abu Dhabi, racete ik met een Ferrari 458. Dat is de beste wagen waarin ik geracet heb. Maar ik wil ooit nog racen in de 24 uurs. Dat is meer realistisch dan een seizoen in de Formule 1.”

Lorenzo onthulde dat zijn rondetijden op Silverstone in de 2014-Mercedes gelijk opgingen met wereldkampioen Nico Rosberg, hoewel de weerscondities verschilden. “Ik kon niet op de limiet rijden. We hadden maar vier, vijf uur. Maar omdat ik een MotoGP-rijder ben, ging ik helemaal niet zo langzaam. Ik was snel en reed een goede rondetijd”, bevestigde Lorenzo.

“Het team was onder de indruk, en ik was onder de indruk omdat ik sneller was dan Nico’s ronde tijd. Maar we weten niet de condities van zijn test, omdat Nico de wagen voor de eerste keer reed in de winter.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS