Formule 1

Jonge belofte aast op stoeltje bij promotie Verstappen of Sainz: "Ben er klaar voor"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 17 januari 2016 19:51

Pierre Gasly maakt al enkele jaren onderdeel uit van het Red Bull talenten programma. De Fransman wordt gezien als een grote belofte voor de toekomst, maar 2015 was niet het beste jaar uit de carrière van Gasly. De negentienjarige heeft als doel om in 2017 Formule 1 te rijden, het liefste bij Toro Rosso natuurlijk. Dan moet Gasly dit jaar laten zien dat de opvolger kan worden van Max Verstappen of Carlos Sainz Jr. Gasly reed overigens al in de F1-auto van Toro Rosso.


Aan Ouest-France vertelt de DAMS coureur over zijn toekomstplannen: "Nog niets is getekend, maar de insteek is om in 2016 een tweede seizoen in de GP2 te racen en een aanval op de titel te doen. Dat is zeer belangrijk voor 2017, wanneer er mogelijk stoeltjes vrijkomen bij Scuderia Toro Rosso. Als ik morgen de vraag krijg om in de Formule 1 in te stappen, dan ben ik er klaar voor. De GP2 is een goede leerschool voor het hoogste niveau, met name op het gebied van bandenmanagement. Het is zaak om mezelf verder te ontwikkelen en van nog een jaar GP2 word ik alleen maar beter."

KADO-TIP: De Anti Slipcursus kado geven! Gaaf verjaardagskado of leuk om voor Valentijnsdag te geven! Klik op de banner voor alle informatie!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS