Formule 1

Jenson Button weet het niet! Hij wil racen, maar geen IndyCar en Formule E.., maar wat dan wel?

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2017 06:16 • Print artikel

Jenson Button sluit een stap naar de IndyCar uit voor 2018. De voormalig F1-coureur geeft toe dat hij de Amerikaanse raceklasse eng vindt. Na het jaar 2017 nam de coureur een sabbatical, maar viel nog wel in Monaco in voor Fernando Alonso. De Spaanse McLaren-coureur deed een poging om de Indy 500 te winnen in hetzelfde weekend.

Jenson Button

De wereldkampioen Formule 1 van 2009 zegt zijn helm nog niet aan de wilgen te willen hangen en kijkt wel naar de mogelijkheden voor volgend jaar. De optie voor de IndyCar sluit de ambassadeur van McLaren dus uit, omdat het teveel risico’s met zich meebrengt. Twee kartrivalen van Button stierven in het harnas, zowel Dan Wheldon als Justin Wilson. “Niet echt geďnteresseerd”, zei de coureur tegen Motorsport Weeks. “Ik bedoel de IndyCars, er zijn wat fantastische coureurs maar ik schijt er zeven kleuren bagger voor. Het verbaast me dat ze nog racen. Erg moedige jongens, maar ik wil het niet doen. Ik vind het in deze fase van mijn carričre niet noodzakelijk.”

De Formule E ziet de Engelsman ook niet zitten, waar wat voormalig F1-coureurs rondrijden zoals Sebastien Buemi en Jean-Eric Vergne. “Formule E... Ik denk zeker dat het zijn plaats heeft. Het is fantastisch voor fabrikanten, de technologie die gebruikt wordt”, aldus Button. “Het blijft zeker doorgaan. Het is ongelofelijk hoe snel het gegroeid is en de mensen die er bij betrokken raken, de teams, de fabrikanten, de coureurs. Maar opnieuw, het is niet iets wat mij opwindt. Ik wil gaan racen en lol hebben en ik wil de motor horen. Ik wil hem horen brullen en ik wil iets rijden dat 600 PK plus heeft. Dat is waarmee ik opgegroeid ben.”

“Ik ging naar plekken als Donington of Castle Combe en je zag de meeste auto’s met belachelijke achterkanten racen. Een Porsche turbo met 900 PK, racen met een Mini, zo breed als het lang was, met een achterlijk grote motor erin. Dat is waarvan ik hou, het vermogen en coureurs die de hele tijd geen controle hebben.”

“Ik heb het gevoel dat de Formule E erg anders dan dat is, maar het heeft zeker zijn plek en ik begrijp waarom het veel coureurs aantrekt. Het is zeker een categorie waar je ook goed in kan verdienen en dat gaat coureurs altijd aantrekken”, aldus Button. De coureur is nu veel met zijn vriendin in Amerika en heeft interesse in de IMSA-klasse.

“Ik hou van het feit dat ze allemaal hetzelfde zijn”, aldus de voormalig F1-coureur. “Er is een selectie banden waarmee ze kunnen racen en ze kunnen het eigen maken met een aerodynamisch pakket en krachtbron en er zijn wat fabrikanten die er racen en dat is fantastisch. Het is zeker een groeiende sport in Amerika. De GT-categorie is gaaf, maar ik weet niet zeker of ik in een auto kan zitten die ingehaald wordt door P2-auto’s. Dat is iets waar ik niet met mijn hoofd bij kan. Ik wil graag, op een gegeven moment Le Mans doen, maar ik ben niet zeker of nu het juiste moment is om er in te springen en het te doen", aldus Jenson Button.

“Wederom, ik denk dat de LMP2-categorie gaaf is, ik denk dat het fantastisch is. Er zijn zo veel teams, er zijn heel veel getalenteerde coureurs, maar je hebt ook de LMP1. Dus weet ik het niet, ik krijg het nog niet in mijn hoofd op een rijtje dat een auto twintig seconden langzamer is dan iets anders.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS