Formule 1

Jenson Button noemt Lewis Hamilton 'een beetje raar': "Persoonlijk was hij netjes naar mij toe, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2017 17:10 • Print artikel

Jenson Button kwam in 2007 naar McLaren. Eerder had Fernando Alonso het lastig met teamgenoot Lewis Hamilton bij hetzelfde Formule 1-team. Aan de keuze van de wereldkampioen van 2009 werd getwijfeld en iedereen voorspelde dat hij het zwaar ging krijgen met zijn landgenoot. Uiteindelijk reed het tweetal drie jaar samen en hield Button zich staande in Woking. In zijn boek ‘Life at the Limit’ vertelt de coureur over zijn relatie met Lewis Hamilton die hij ‘raar’ noemt.

Jenson Button

“Van iedereen op de grid, is hij de jongen die echt de ‘gave’ heeft gekregen”, schrijft Button in zijn boek. “Persoonlijk was hij netjes naar mij toe, op geen enkel moment was er een probleem, maar je kon gewoon zeggen dat hij wat geďrriteerd was. Het ding dat het zijn team was? Het ging om het geld. En als je het mij vraagt, vond hij het lastig om er mee om te gaan dat het nu ons team was.”

“Het was dus goed dat we er binnenkwamen en het naar een hoger niveau konden tillen. Ik weet niet zeker of het Lewis zijn ding was. Ik denk niet dat het zijn ding was, als ik eerlijk ben.”

“De door McLaren gemaakte cartoon series portretteerde ons als de gekscherende rivalen. De rivaliteit was echt, maar tot een hoog niveau was het gekscherend. Naast de baan, alhoewel, was hij een beetje raar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS