Formule 1

Jenson Button grote verliezer: "Het is gek, want er waren momenten waarop..."

Uitgegeven door Casper Bekking • 26 mei 2012 18:06 • Print artikel

MONACO – Jenson Button was de grote verliezer van de kwalificatie in Monaco. De McLaren F1-coureur bewees de onvoorspelbaarheid van de Pirellibanden door niet verder te komen dan de dertiende tijd, ondanks goede resultaten in de vrije trainingen. De Brit kwam op beide bandentypen te kort op de top van het veld en heeft een zeer lastige taak voor de boeg.


“Monaco draait volledig om de kwalificatie. Dat is nou eenmaal zo maar helaas had ik niet de snelheid om voorin mee te doen”, blikte Button terug. “De auto voelde in de ochtendtraining goed aan en we leken sterk maar ik kon die prestaties niet vertalen op het moment dat dat nodig was. Het is gek, want er zijn een aantal momenten in het weekend geweest, zelfs in VT3, waarop de auto goed voelde en ik behoorlijk blij was.”

“Ik hoop dat de snelheid in de race beter is maar het is erg lastig om hier in te halen. De rijders rondom me zullen eenzelfde strategie hebben dus het gaat zwaar worden maar we doen ons best. Ik ben slechts driemaal eerder in Monaco in de punten geëindigd, als eerste, tweede en derde. Ik hoop in dit weekend nog zo’n resultaat neer te kunnen zetten!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS